Çağdaş Sözlük

hac ~ خاچ

Redhouse Sözlüğü - hac ~ خاچ maddesi. Sayfa: 818 - Sira: 25

1880 yılı, Redhouse Türkçe İngilizce sözlüğü hac - خاچ ingilizce anlamı, خاچ - hac osmanlıca ne demek. İngilizce osmanlıca sözlükte خاچ - hac kelimesi nasıl geçiyor. hac osmanlıca nasıl yazılır. hac nedir, hac ne demek arapca yazılışı.

خاچ means in Ottoman Turkish. What does that mean in the Ottoman language خاچ. خاچ attoman turkish I mean, خاچ What is the meaning of the word, what does it mean in turkish خاچ, Ottoman Turkish English Dictionary

خاچ ما هي الكلمات الإنجليزية تعني؟ خاچ تعني باللغة الإنجليزية. خاچ ماذا يعني في اللغة العثمانية. خاچ ماذا يعني التركي. العثماني قاموس اللغة الإنكليزية. قاموس اللغة الإنجليزية خاچ

خاچ چه کلمات انگلیسی چیست؟ خاچ به معنای انگلیسی. خاچ چه در زبان عثمانی بود. خاچ به چه معنی است ترکی. واژه نامه انگلیسی عثمانی. فارسی انگلیسی فرهنگ لغت خاچ

hac ~ خاچ güncel sözlüklerde anlamı:

HAC ::: (Hâcet. C.) İhtiyaçlar. * Devedikenleri.

HAC ::: f. Put, haç.

Hâc ::: (a. i. hâcet'in c.) : 1) (bkz. : hâcât, havâyic). 2) bot. deve dikenleri, akdikenler.

HAC ::: Allahü teâlâ âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki:

Azık ve binek bakımından yoluna gücü yeten her kimsenin o Beyt'i (Kâbe'yi) hac etmesi, insanlar üzerine Allahü teâlânın hakkıdır, farzdır. (Âl-i İmrân sûresi: 97)

Hac edip de beni ziyâret etmeyen kimse, beni incitmiş olur. (Hadîs-i şerîf-Dâre Kutnî)

Allah'ım! Hac edeni ve onun af ve mağfiret olunmasını istediği kimseyi af ve mağfiret eyle. (Hadîs-i şerîf-Lübâb-ül-İhyâ)

Kadın, yanında bir mahremi olmadan hacca gidemez. (Hadîs-i şerîf-Künûz-ül-Hakâyık)

Ticâret yapmak ve hac etmek için giden bir kimsenin, hac niyeti ziyâde (fazla) ise, sevâb kazanır. Ticâret niyeti çok ise veya iki niyet eşit ise, hac sevâbı kazanamaz. (Alâüddîn-i Haskefî)

Kulun haccının kabûl olduğunun alâmeti, hacda Peygamber efendimizin ahlâkı ile ahlâklanarak, dönmesi, günâha hiç yaklaşmaması, kendini hiç kimseden üstün görmemesi, ölünceye kadar dünyâya meyletmemesidir. Haccının kabûl olmadığının alâmeti de, hacdan döndüğünde evvelki hâli üzere bulunmasıdır. (Ali Havvâs)

Hac :::


  1. Genellikle tek tanrılı dinlerde kutsal olarak tanınan yerlerin, o dinden olanlarca yılın belli aylarında ziyaret edilmesi.

  2. İslam'ın beş şartından biri olan, Müslümanlarca zilhicce ayında Mekke'de yapılan Kâbe'yi ziyaret ve tavaf ibadeti.

hac ::: hacı

hac ::: ‬hacı

Hâc ::: (f. i.) haç, put. (bkz. : salîb, çelîpâ).

Hâc ::: (a. i. hâcet'in c.) 1) (bkz. : hâcât, havâyic). 2) bot. deve dikenleri, akdikenler.

HAC :::

f. Put, haç