salat ~ صلوة
Redhouse Sözlüğü - salat ~ صلوة maddesi. Sayfa: 1184 - Sira: 1
1880 yılı, Redhouse Türkçe İngilizce sözlüğü salat - صلوة ingilizce anlamı, صلوة - salat osmanlıca ne demek. İngilizce osmanlıca sözlükte صلوة - salat kelimesi nasıl geçiyor. salat osmanlıca nasıl yazılır. salat nedir, salat ne demek arapca yazılışı.
صلوة means in Ottoman Turkish. What does that mean in the Ottoman language صلوة. صلوة attoman turkish I mean, صلوة What is the meaning of the word, what does it mean in turkish صلوة, Ottoman Turkish English Dictionary
صلوة ما هي الكلمات الإنجليزية تعني؟ صلوة تعني باللغة الإنجليزية. صلوة ماذا يعني في اللغة العثمانية. صلوة ماذا يعني التركي. العثماني قاموس اللغة الإنكليزية. قاموس اللغة الإنجليزية صلوة
صلوة چه کلمات انگلیسی چیست؟ صلوة به معنای انگلیسی. صلوة چه در زبان عثمانی بود. صلوة به چه معنی است ترکی. واژه نامه انگلیسی عثمانی. فارسی انگلیسی فرهنگ لغت صلوة
salat ~ صلوة güncel sözlüklerde anlamı:
SALAT ::: Namaz. Belirli vakitlerde Kur'an'da emredildiği tarzda ve Hz. Peygamber'in tarifi vechi ile yapılan ibadet. * Tebrik, tezkiye. * Dua. Peygamberimize (A.S.M.) yapılan dua. * İstiğfar. * Rahmet. (Bak: Namaz)(Namaz, dinin direği ve kıvamı olduğu gibi, bütün hasenata fihrist ve örnektir. Kul ile Allah arasında yüksek bir nisbet ve ulvi bir münasebet ve nezih bir hizmettir. İ.İ.)
salât ::: (a. i. c. : salâvât) : 1) namaz.
salât-ı aşa ::: akşam namazı. salât-ı fecr : sabah namazı.
salât-ı hamse ::: (beş vakit namaz) : sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları.
salât-ı havf ::: muharebeden evvel kılınan iki rekât namaz.
salât-ı îd ::: bayram namazı.
salât-i istiska ::: yağmur duasına çıkıldığı zaman kılınan namaz.
salât-ı işrak ::: güneş çıktıktan sonra kılınan namaz.
salât-ı sefer ::: yola çıkıldığı zaman kılınan iki rekât namaz.
salât-ı vitr ::: yatsı namazının son iki rekâtlik sünnetinden sonra (Hanefîlerce vacip, diğer mezheplerce sünnet) olarak kılınan üç rekâtlık namaz. 2) Hz. Muhammed (Aleyhisselâm)’e : aleyhisselâtı vesselâm, salavâtullahi aleyh, sallAllahü aleyhi vesellem dualarından birini okuma
salât-ı ümmiyye ::: müz. salât'ın bir nev'ine Türk müziğinde verilen ad. Bâzı dînî âyinlerde muayyen dînî günlerde Hz. Muhammed (Aleyhisselâm)'e âit eşyanın merasim ile ziyaretinde okunur. Cami mûsikisine âit şekillerdendir, [bugün elimizde bulunan "salât-ı ümmiyye", Itrî'nin olup segah makamında semai usulündedir ve Türk dînî müziğinin en beliğ şaheserlerinden biridir]
SALaT ::: Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki:
Allahü teâlâ ve melekleri Peygambere (Muhammed aleyhisselâma) salât ederler. Ey mü'minler! Siz de O'na salât ediniz. (Allahü teâlânın Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve sellemi salâtının O'nu melekler arasında senâ etmesi, övmesi demek olduğu da rivâyet edilmiştir.) (Ahzâb sûresi: 56)
2. İslâm'ın beş esâsından (temelinden) birisi olan namaz.
Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki:
(Resûlüm) sana vahyolunan Kur'ân-ı kerîmi oku. Salâtı, şartlarını yerine getirerek kıl. Çünkü salât, insanı dînin ve aklın kötü gördüğü şeylerden men eder, alıkor. (Ankebût sûresi: 45)
Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem; "Birinin evi önünde nehir olsa, hergün beş kerre bu nehirde yıkansa, üzerinde kir kalır mı?" diye sordu. Yanında bulunanlar; hayır, yâ Resûlallah! dediler. "İşte, beş vakit salâtı kılanların da, böyle küçük günâhları afv olunur" buyurdu. (Hadîs-i şerîf-Buhârî, Müslim)
Salâtı kılmayanlar, kıyâmet günü, Allahü teâlâyı kızgın olarak bulacaklardır. (Hadîs-i şerîf-Riyâd-un-Nâsihîn)
Salât, dînin direğidir. (Hadîs-i şerîf-Riyâd-un-Nâsihîn)
İslâm âlimleri buyuruyor ki: Beş şeyi yapmıyan, beş şeyden mahrûm olur: Malının zekâtını vermeyen, malının hayrını görmez. Uşrunu vermeyenin, tarlasında, kazancında bereket kalmaz. Sadaka vermeyenin, vücûdunda sıhhat kalmaz. Duâ etmeyen, arzûsuna kavuşamaz. Salât vakti gelince, kılmak istemeyen, son nefeste Kelime-i şehâdet getiremez. (Gaznevî)
3. Peygamber efendimizin ism-i şerîfleri anıldığında, işitildiğinde veya yazıldığında söylenen ve yazılan "sallallahü aleyhi ve sellem". sözü ve benzerleri. Çoğulu salevâttır.
Cumâ günleri bana çok salât okuyunuz! Bunlar bana bildirilir. (Hadîs-i şerîf-Ebû Dâvûd)
Allahü teâlâdan bir şey isteyen kimse, önce Allahü teâlâya hamd ve senâ ettikten sonra,Resûlullah efendimize salât okumalıdır. Böyle bir duâ, kabûle lâyıktır. (Duânın başında ve sonunda olmak üzere) iki salât ile yapılan duâ geri çevrilmez." (İbn-i Cezerî)
Resûlullah'a salevât getirmemiz, hâşâ ki, O'nun için Hak teâlâ katında şefâat değildir. Zîrâ bizim gibiler nerede, o azîz Habîbullah nerede. Lâkin Allahü teâlâ bize ihsân, iyilik edene, mükâfâtta bulunmayı ve mükâfâtında âciz olduğumuza ise iyi duâ etmemizi emretmiştir. O hâlde, üzerimizde hadsiz, hesabsız hakkı olan Resûl ve Habîbine, başka bir şeyle mükâfattan aczimizi bildiğinden, salâtla karşılık vermeyi bildirip emr etti. (İbn-i Abdüsselâm)
Bâzı âlimler diyor ki: Salâtla emr olunmanın bir faydası da, salevâtın fazîleti hakkındaki hadîs-i şerîfler içinde bildirilen dünyâ ve âhiret iyiliklerinin salât okuyanda da hâsıl olmasıdır. (Nişâncızâde)
Salat :::
- Namaz.
- Hz. Muhammed'in adı anıldığında saygı göstermek için okunan dua.
salât ::: namaz , dua
salat ::: namaz , belirli vakitlerde kur'an'da emredildiği tarzda ve hz , peygamber'in tarifi vechi ile yapılan ibadet , tebrik , tezkiye , dua , peygamberimize yapılan dua , istiğfar , rahmet
salât ::: namaz
salat ::: namaz
SALAT :::