Çağdaş Sözlük

mantık ~ منطق

Redhouse Sözlüğü - mantık ~ منطق maddesi. Sayfa: 2005 - Sira: 37

1880 yılı, Redhouse Türkçe İngilizce sözlüğü mantık - منطق ingilizce anlamı, منطق - mantık osmanlıca ne demek. İngilizce osmanlıca sözlükte منطق - mantık kelimesi nasıl geçiyor. mantık osmanlıca nasıl yazılır. mantık nedir, mantık ne demek arapca yazılışı.

منطق means in Ottoman Turkish. What does that mean in the Ottoman language منطق. منطق attoman turkish I mean, منطق What is the meaning of the word, what does it mean in turkish منطق, Ottoman Turkish English Dictionary

منطق ما هي الكلمات الإنجليزية تعني؟ منطق تعني باللغة الإنجليزية. منطق ماذا يعني في اللغة العثمانية. منطق ماذا يعني التركي. العثماني قاموس اللغة الإنكليزية. قاموس اللغة الإنجليزية منطق

منطق چه کلمات انگلیسی چیست؟ منطق به معنای انگلیسی. منطق چه در زبان عثمانی بود. منطق به چه معنی است ترکی. واژه نامه انگلیسی عثمانی. فارسی انگلیسی فرهنگ لغت منطق

mantık ~ منطق güncel sözlüklerde anlamı:

MANTIK ::: (İntak. dan) Konuşturan, söyleten. * Doğru muhakeme ve doğru düşünceyi öğreten ilim. Akıl kaidesi. * Akıl, nutuk, söz.

mantık ::: (a. i. nutk'dan) : 1) söz. 2) hakikat ararken yapılan zihnî muamelelerden hangilerinin doğru ve hangilerinin yanlış yola çıktığını gösteren ilim. 3) lüzum, maksat veya hüküm ile iş, vâsıta veya delil arasında tutarlık.

Mantık-üt-tayr ::: (kuş dili) : Şeyh Ferîd-üd-dîn-i Attâr'ın ahlâkî fikirlerle süslü meşhur manzum eseri.

muntabık ::: (a. s. tıbk'dan) : intibak eden, birbirine tam uyan; uygun, (bkz. : mutabık).

mantık ::: düşünen akla kurallarıyla yol gösteren ilim.

Mantık :::


  1. Doğru düşünme sanatı ve bilimi
    Örnek: Akılla, mantıkla açıklanmayacak durumlar vardır dünyada. N. Cumalı

  2. Doğru düşünmenin yolu ve yöntemi
    Örnek: Ali Rıza bey gerçi bir vakit bu mantığa kulak vermiyor göründü. R. N. Güntekin

  3. Düşüncenin ve düşüncenin varlık biçimlerinin, ögelerinin, türlerinin, olanaklarının, yasalarının ve düşünce bağlamlarının bilimi.

  4. 1- Gerçeği aramaya yönelen zihin işlemlerinden hangilerinin doğru, hangilerinin yanlış yola çıktığını açıklayan ilkeleri yöntemli olarak inceleyen bilim. 2- Çıkarım ve kanıt gösterme bilimi. 3- Gereklik, erek ya da yargı ile iş, araç ya da kanıt arasında var olan tutarlık. 4- Olguların ve düşüncelerin düzenli biçimde sıralanması. 5- Öğrencilere doğru düşünme ilkelerini ve yollarını öğreten derse verilen ad.

mantık ::: söz

muntabık ::: (a. s. tıbk'dan) intibak eden, birbirine tam uyan; uygun, (bkz. : mutabık).

MANTIK :::

(İntak. dan) Konuşturan, söyleten. * Doğru muhakeme ve doğru düşünceyi öğreten ilim. Akıl kaidesi. * Akıl, nutuk, söz