Çağdaş Sözlük

mesnevi ~ مثنوی

Redhouse Sözlüğü - mesnevi ~ مثنوی maddesi. Sayfa: 1743 - Sira: 16

1880 yılı, Redhouse Türkçe İngilizce sözlüğü mesnevi - مثنوی ingilizce anlamı, مثنوی - mesnevi osmanlıca ne demek. İngilizce osmanlıca sözlükte مثنوی - mesnevi kelimesi nasıl geçiyor. mesnevi osmanlıca nasıl yazılır. mesnevi nedir, mesnevi ne demek arapca yazılışı.

مثنوی means in Ottoman Turkish. What does that mean in the Ottoman language مثنوی. مثنوی attoman turkish I mean, مثنوی What is the meaning of the word, what does it mean in turkish مثنوی, Ottoman Turkish English Dictionary

مثنوی ما هي الكلمات الإنجليزية تعني؟ مثنوی تعني باللغة الإنجليزية. مثنوی ماذا يعني في اللغة العثمانية. مثنوی ماذا يعني التركي. العثماني قاموس اللغة الإنكليزية. قاموس اللغة الإنجليزية مثنوی

مثنوی چه کلمات انگلیسی چیست؟ مثنوی به معنای انگلیسی. مثنوی چه در زبان عثمانی بود. مثنوی به چه معنی است ترکی. واژه نامه انگلیسی عثمانی. فارسی انگلیسی فرهنگ لغت مثنوی

mesnevi ~ مثنوی güncel sözlüklerde anlamı:

MESNEVi ::: İkilik manzume. Her beyti ayrı kafiyeli olan manzume.

mesnevi ::: (a. i.) : 1) ed. her beyti başlı başına kafiyeli ve başından sonuna kadar aynı vezinde olan manzume. 2) h. i. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin, bu şekilde yazmış olduğu farsça meşhur eseri.

mesnevî ::: bir şiir türü.

MESNEVi ::: Mesnevî'deki hadîs-i şerîfte, Peygamber efendimiz şöyle buyurdu: "İçinizde gizli olan düşmanı anlatsam, yiğitlerin ödü patlar, akıllıların aklı mahv olurdu. Ne gönlünüzde duâ edip yalvarmaya, ne oruç tutmaya ve ne de namaz kılmaya kuvvet bulabilirdiniz."

Bir tasavvuf âliminin huzûrunda, senelerce dirsek çürütüp, emek verip pişmeden, olgunlaşmadan Mesnevî okutmak, tasavvuf kitablarını yalnız kendi bilgisine göre açıklamaya kalkışmak zararlı olur. (Abdülhakîm Arvâsî)

İslâm dînine inanmayanlar, vaktiyle Allahü teâlânın Tevrât ve İncîl kitaplarını değiştirdikleri gibi, zaman zaman din büyüklerinin kitablarına da el uzattılar. Kitaplara bâzı şeyler karıştırdılarsa da az zamanda meydana çıkarıldı. Celâleddîn-i Rûmî hazretleri bu sebepten dolayı Mesnevî'sini nazm şeklinde yazarak, düşmanlarının değiştirmesine imkân bırakmamıştır. (M. Sıddîk bin Saîd)

Mesnevi ::: Her beytin dizeleri arasında uyaklı olan,beyit sayısı konunun işlenişine göre ciltlerce belirlenen Divan şiiri biçimi.

mesnevî ::: her beyti ayrı kafiye olan manzum eser , her beyti kendi arasında kafiyeli ve baştan sona aynı vezinle yazılmış manzume , mevlana'nın ünlü eseri , bir şiir türü , ikilik manzume , her beyti ayrı kafiyeli olan manzume

mesnevi ::: (a. i.) 1) ed. her beyti başlı başına kafiyeli ve başından sonuna kadar aynı vezinde olan manzume. 2) h. i. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin, bu şekilde yazmış olduğu farsça meşhur eseri.

MESNEVÎ :::

İkilik manzume. Her beyti ayrı kafiyeli olan manzume