Çağdaş Sözlük

diyar ~ ديار

Redhouse Sözlüğü - diyar ~ ديار maddesi. Sayfa: 931 - Sira: 42

1880 yılı, Redhouse Türkçe İngilizce sözlüğü diyar - ديار ingilizce anlamı, ديار - diyar osmanlıca ne demek. İngilizce osmanlıca sözlükte ديار - diyar kelimesi nasıl geçiyor. diyar osmanlıca nasıl yazılır. diyar nedir, diyar ne demek arapca yazılışı.

ديار means in Ottoman Turkish. What does that mean in the Ottoman language ديار. ديار attoman turkish I mean, ديار What is the meaning of the word, what does it mean in turkish ديار, Ottoman Turkish English Dictionary

ديار ما هي الكلمات الإنجليزية تعني؟ ديار تعني باللغة الإنجليزية. ديار ماذا يعني في اللغة العثمانية. ديار ماذا يعني التركي. العثماني قاموس اللغة الإنكليزية. قاموس اللغة الإنجليزية ديار

ديار چه کلمات انگلیسی چیست؟ ديار به معنای انگلیسی. ديار چه در زبان عثمانی بود. ديار به چه معنی است ترکی. واژه نامه انگلیسی عثمانی. فارسی انگلیسی فرهنگ لغت ديار

diyar ~ ديار güncel sözlüklerde anlamı:

DiYAR ::: (Dâr. C.) Memleket.

deyyâr ::: (a. i.) : 1) biri, bir kimse, bir fert. 2) manastır sahibi.

diyar ::: (a. i. dâr'ın c.) : 1) memleket, ülke.

diyâr-ı ahar ::: başka memleket.

diyâr-ı gurbet ::: gurbet ili.

diyâr-ı küfr ::: islâm ülkelerinden gayri yerler.

diyâr-ı Rûm ::: Osmanlı ülkesi.

diyâr-ı tahassür ::: özlem diyarı, özlenen ülke. 2) yabancı haneler, evler.

diyar ::: ülke, yer.

Diyar :::

1. Ülke
    Örnek: Bir gün dedim ki istemem artık ne yer ne yâr / Çıktım sürekli gurbete gezdim diyar diyar. Y. K. Beyatlı

2. Dünya
    Örnek: Arkamda başka bir diyar, sıkıntı, ıstırap ve kudret diyarı var. H. E. Adıvar

3. Bazı nitelik veya değerleri taşıyanların çok bulunduğu yer, yurt.

diyâr ::: ülke , yer , memleket , topraklar

diyâr ::: ‬ülke

diyâr ::: topraklar

diyâr ::: memleket

deyyâr ::: (a. i.) 1) biri, bir kimse, bir fert. 2) manastır sahibi.

diyar ::: dünya, iklim, ülke, yurt

DİYAR :::

(Dâr. C.) Memleket