Çağdaş Sözlük

ta'lik ~ تعليق

Redhouse Sözlüğü - ta'lik ~ تعليق maddesi. Sayfa: 563 - Sira: 24

1880 yılı, Redhouse Türkçe İngilizce sözlüğü ta'lik - تعليق ingilizce anlamı, تعليق - ta'lik osmanlıca ne demek. İngilizce osmanlıca sözlükte تعليق - ta'lik kelimesi nasıl geçiyor. ta'lik osmanlıca nasıl yazılır. ta'lik nedir, ta'lik ne demek arapca yazılışı.

تعليق means in Ottoman Turkish. What does that mean in the Ottoman language تعليق. تعليق attoman turkish I mean, تعليق What is the meaning of the word, what does it mean in turkish تعليق, Ottoman Turkish English Dictionary

تعليق ما هي الكلمات الإنجليزية تعني؟ تعليق تعني باللغة الإنجليزية. تعليق ماذا يعني في اللغة العثمانية. تعليق ماذا يعني التركي. العثماني قاموس اللغة الإنكليزية. قاموس اللغة الإنجليزية تعليق

تعليق چه کلمات انگلیسی چیست؟ تعليق به معنای انگلیسی. تعليق چه در زبان عثمانی بود. تعليق به چه معنی است ترکی. واژه نامه انگلیسی عثمانی. فارسی انگلیسی فرهنگ لغت تعليق

ta'lik ~ تعليق güncel sözlüklerde anlamı:

TA'LiK ::: Asmak. * Geciktirmek. * Bağlanmak. * Bir cümlenin mazmununun husulünü diğer bir cümlenin mazmununun husulüne edat-ı şart ile rabt etmektir. Şu işi görürsen, şuna vâris olacaksın denilse, vâris olma, işin görülmesine bağlanmış olur. Buna ta'liki şart denir. * Muallak kalmak. Bir zamana bıraktırmak. * Kur'an yazısının bir çeşidi. * Tefsir.

ta'lîk ::: (a. i. alak'dan. c. : ta'lîkat) : 1) asma, asılma. 2) bir şeye bağlı gösterme. 3) geciktirme, asıntıda bırakma, askıda bırakılma. 4) belli bir zamana bırakma, (bkz. : te'hîr). 5) (bkz. : hatt-ı ta'lîk).

ta'lik-ut-takrîr ::: huk. [eskiden] vakfa âit vazî-fe tevcihlerinin hâkim tarafından bir şarta ta'lik edilmesi demektir ki sahihtir.

ta'lik-ut-takrîr fi-l-vezâif ::: huk. hâkimin (yargıç) bir zâte hitaben : "şu vazifenin sahibi ölürse veya şöyle bir vazife inhilâl ederse sana tevcîh ettim" demesi.

ta'lîk ::: asma , erteleme , askıya alma. erteleme , ta'lik edilmek , asılmak , iliştirilmek , tutturulmak , askıya alma erteleme

ta'lik ::: asmak , geciktirmek

TA'LİK :::

Asmak. * Geciktirmek. * Bağlanmak. * Bir cümlenin mazmununun husulünü diğer bir cümlenin mazmununun husulüne edat-ı şart ile rabt etmektir. Şu işi görürsen, şuna vâris olacaksın denilse, vâris olma, işin görülmesine bağlanmış olur. Buna ta'liki şart denir. * Muallak kalmak. Bir zamana bıraktırmak. * Kur'an yazısının bir çeşidi. * Tefsir.